Hunde og Børn

DET ER DE VOKSNES ANSVAR!

HundeOgBørn1.png

Børn og hunde kan have utroligt meget glæde af hinanden. Ofte er hunden barnets bedste ven – og omvendt.

Men hunde er udstyret med skarpe tænder og stærke kæber og alle forældre kender angsten for, at deres pode en dag bliver bidt, enten af familiens egen hund eller en fremmed hund.

Hvert år registreres der hundebid – også på børn. Særligt små børn er udsatte for bid i ansigtet og på overkroppen, da de jo pga. deres størrelse er i ”øjenhøjde” med hunden.

Man kan gøre meget for, at hund og barn forbliver bedste venner. Den største forudsætning for, at hunde og børn kan leve fredeligt med hinanden er, at hunden er velstimuleret – det er alpha og omega!! En velstimuleret hund er i balance med sig selv og har derfor en langt højere stresstærskel end en hund, der ikke er velstimuleret.

For at en hund er velstimuleret skal dens basale behov for fysisk, mental og socialstimulering være på plads. De individuelle hunderacers behov er meget forskellige og hundens alder spiller også en rolle, så det kan være svært at finde det rigtige niveau og den rigtige balance mellem den fysiske (det der får pulsen op) og de mentale (hjernegymnastikken) stimulering.

Med programmet ”HUNDE OG BØRN” tilbyder jeg råd og vejledning til, hvordan man får sin hund velstimuleret både fysisk, mentalt og socialt.

Programmet indeholder også råd og vejledning til omgangen mellem barn og hund bl.a. tips og gode ideer til ”sunde” lege, som både barn og hund magter.