Baby og hund

Maven vokser, snart kommer baby til Verden.
Glæden og forventningen er stor men en tanke presser sig på….
Hvordan vil hunden modtage / acceptere den lille ny baby….?

Mange vordende forældre gør sig tanker om, og er måske lidt nervøse for, hvordan hunden vil reagere på, at baby flytter ind. Jeg taler af personlig erfaring ☺

Hidtil har hunden måske været familiens ”baby” og har nydt stor opmærksomhed.

At baby flytter ind, betyder store forandringer i hverdagen både for forældre, evt. søskende, og for hunden. Den første tid går med at vænne sig til den nye tilværelse, og tid og kræfter bliver brugt til at passe og lære lillebror eller lillesøster at kende, og det kniber ofte med at have overskud til andre gøremål.

Her kommer hunden ofte til kort. Uden at ejeren på nogen måde ønsker eller for den sags skyld opdager det, bliver hunden let overset, får ikke så mange kæle-enheder som den plejer, der bliver længere mellem lufte-turene, og der bliver leget og trænet knapt så meget som før. Måske bliver hunden også skældt mere ud for at ”være i vejen”.

Det er derfor en god idé at lægge en overskuelig plan for, hvordan man sørger for, at hunden forbliver velstimuleret efter baby’s ankomst, idet en velstimuleret hund er en glad og som regel problemfri hund.

Med baby & hund – programmet tilbydes:

  • Rådgivning omkring den første tid med hund og baby i hjemmet
  • Børn og hunde – rådgivning omkring sikkerhed og forholdsregler, når børn og hunde bor sammen
  • Personlig og overskuelig stimuleringsplan, som sikrer en glad og velstimuleret hund

** Forudsætter, at hunden fungerer problemløst – alternativt anbefales en adfærdskonsultation