Om mig

Navn: Hanne Husted Klinge  (mgl. billede)
Født i 1973, gift med Anders og mor til Emma årgang 2009
Nuværende hund: Nero (Cane Corso Italiano) årgang 2015

Eksamineret hundeadfærdsinstruktør v/Kolding Hundeadfærdscenter 2007/2008
Eksamineret hundeadfærdsspecialist v/Kolding Hundeadfærdscenter 2008/2009
Har deltaget i en lang række kurser og seminarer omkring hundens adfærd og anatomi
Du kan læse mere om mine uddannelser her.

Hvordan det hele startede:

Jeg elsker hunde. Allerede som barn og ung pige trænede jeg flittigt med vores hunde – først en retrieverblanding, dernæst to langhårede collies. Da jeg som voksen fik mulighed for at få min egen hund, faldt valget efter mange overvejelser på vores dejlige Bullmastiff, Berta.

Folk havde travlt med at fortælle mig, at en Bullmastiff var for stædig til at træne med, og at lydighedstræning med en Bullmastiff var spild af tid!

Jeg besluttede mig for at modbevise den påstand, og det lykkedes, men det var bestemt ikke altid nemt.  I starten var jeg ofte frustreret over, at Berta ikke umiddelbart kunne eller ”ønskede” at forstå, hvad jeg ville have hende til, hun gik sine egne veje – ofte i relativ høj fart og med mig hængende som et uvedkommende ”vædhæng” for enden af hundesnoren, og hun havde meget dårlige manerer, når vi mødte andre hunde. Berta havde også en meget ”selektiv” hørelse, når jeg forsøgte at kalde hende til mig.

Men med tålmodighed, rummelighed og forståelse for hunden i træningen voksede Berta sig til en meget dygtig, lydig, trofast og kærlig familiehund.

Gennem træningen med Berta gik det op for mig, at det at have en lydig og omgængelig hund ikke er nogen selvfølge, og at det er vigtigt at have en klar og holdbar plan for hundetræningen – både på tur og hjemme.

Nu med den vished

  • at hundetræning handler om både hund og ejer
  • at tillid, forståelse og samarbejde er alfa omega for en problemfri og harmonisk hverdag med hinanden
  • at hunden ikke som en selvfølge lystrer sin ejer eller fra starten kan være alene hjemme, men at det er noget, der kan læres

besluttede jeg mig for at uddanne mig til hundeadfærdsinstruktør og derpå hundeadfærdsspecialist __link

Jeg ønskede at vinde endnu mere indsigt og få en solid teoretisk og praktisk baggrund for at kunne

hjælpe andre hunde og deres ejere med små og store hverdags-udfordringer, og på en positiv måde tilgodese såvel hunde som ejeres behov i omgangen med hinanden.

I 2009 afsluttede jeg min uddannelse som hundeadfærdsspecialist og har siden hjulpet mange hundeejere med små og store adfærdsproblemer, og jeg brænder for at hjælpe dig og din hund med jeres udfordringer.